Om Mig

Jeg mødte først yogaen for alvor sent i livet, ved en skillevej. Når jeg ser tilbage, var der nok noget i mig, der først skulle modnes. Hvorom alting er, så blev afslutningen på mit liv med fast vellønnet job, mand, hus og børn til begyndelsen på et nyt liv som selvstændig og alene, dog med børnene som centrale omdrejningspunkter nogle år endnu.

I løbet af min yogauddannelse oplevede jeg glimt af kontakt med ‘noget’ dybere inde i mig, som en fjern lyd af noget glemt. Og da jeg først begyndte at lytte, var der ingen vej tilbage. Min rejse var begyndt, og den har siden da ført mig vidt omkring. Den startede inde i mig, herefter søgte jeg længe og mange steder udenfor mig selv, for langt om længe at finde tilbage ind i mig.

Som yogastuderende begyndte min spiritualitet at blive tydeligere gennem forståelse af yogafilosofien. Men jeg havde svært ved at forbinde mig til den kulturelt. Både kristendommen og yogafilosofien er jo fyldt med fantastiske fortællinger. Mit problem var, at jeg havde svært ved at forholde mig til dem og ikke vidste, hvordan jeg kunne tolke dem. Det forvirrede mig.

Det var først gennem læsning af Lars Muhls tolkning af bibelske tekster, at der drypvis faldt noget på plads i mig. I det hele taget takker jeg hans formidling af egne studier for, at mit puslespil har samlet sig. Så nu kan jeg hvile i, at have en tro på ‘noget større’, der er så udefinerbar, at den ingen trosramme har – og det føles meget befriende.

På min rejse har jeg haft en tro følgesvend – ensomheden. Eller måske snarere følelsen af at stå alene. Ofte er oplevelserne ikke delbare. Både fordi det bliver lidt ligesom at fortælle om en usynlig ven, og fordi der simpelthen ikke findes ord, der kan beskrive det.

Jeg udvikler og afvikler mig fortsat konstant gennem samtaler med ligesindede og indre erkendelser, ved at studere, lære og være nysgerrig. Min appetit på viden og udvikling er enorm, og det kan undertiden undre mig, hvor den var henne førhen. Men jeg havde nok travlt med at være  udearbejdende og jeg-bager-også-lige-boller-og-syr-fastelavnskostymer-mor. Det var der ikke spor i vejen med, jeg ville det gerne, men det efterlod ikke megen tid til fordybelse i de år, det stod på.

Så her, hvor jeg er i dag, vil jeg gerne være en slags fødselshjælper – en jordmoder, der hjælper bevidstheden tilstede i verden. Det ligger mig meget på sinde og giver mig en kæmpe glæde, hvis jeg kan plante et lille frø og se andres bevidsthed blive vakt til live. For når vi bliver vækket, begynder vi at mærke os selv og at tage ansvar for os selv.
På den måde aktiverer vi det selvhealingspotentiale, vi alle bærer i os.

Healing betyder – at gøre hel             Yoga betyder – forening.