front-1

Blomsterterapi

På denne side finder du information om Bachs blomster og homøopati – deres forskelle og virkninger.

Bachs blomsteressence

“The action of these remedies is to raise our vibrations and open up our channels for the reception of our Spiritual Self, to flood our natures with the particular virtue we need…..They cure, not by attacking disease, but by flooding our bodies with the beautiful vibrations of our Higher Nature, in the presence of which disease melts as snow in the sunshine” (Crystalherbs.com)


(Her er foreløbig et uddrag fra Bachforeningens hjemmeside):

Edward Bach var uddannet læge, bakteriolog og immunolog og inspireret af homøopatiens fader: Samuel Hahnemans`s værk ” Organon”, var Bach ligeledes opsat på at søge årsagen til sygdomme i personlighedens væsen. Bach var overbevist om, at en konflikt mellem ens personlighed og sjæl, før eller senere fører til sygdom i kroppen fordi ubalancen forstyrrer kroppen væv og indre organer, og som følge heraf opstår det, som vi kalder “sygdom”.

Hver enkelt remedie afbalancerer en specifik negativ følelsesmæssig og mental tilstand, så personens forbindelse til sjælen retableres.

37 af de 38 remedier er baseret på vilde blomster fra planter, buske og træer. Undtagelsen, Rock Water (Kildevand), er lavet af vand fra en naturlig kilde med helbredende egenskaber.

Endvidere udviklede han en kombination af fem af de 38 remedier beregnet til vanskelige og akut krævende situationer. Dette remedier kaldte han for “Rescue Remedy” (Nødhjælpsremediet) og det er stadig det mest solgte remedie i hele verden.

Hvordan virker de?

Der er findes ingen traditionelt videnskabeligt bevis for at Bach Blomsterremedier virker. Derfor er virkningerne baseret på den højt uddannede læge og homøopatiske forsker, bakteriolog og immunolog gennem hans brug af Bachremedier på sine patienter og ikke mindst ved utallige menneskers brug af Bach Blomsterremedier i over 80 år og fra mange forskellige lande har tiden vist, at remedierne bare virker. Når man tager får de remedier som man har brug for, så forandres ens situation også.

Mange af os gennemlever tider med vanskeligheder og udmattelse, hvor negativiteten sniger sig ind; i disse perioder er remedierne uvurderlige til at genoprette balancen, før fysiske symptomer opstår.

Bach Blomsterremedier virker nemlig ved at behandle personens negative følelser og karaktertræk. Man behandler ikke sygdommen eller dennes symptomer. Remedierne virker ved at højne vibrationen hos personen, og forandrer følelsens vibration. Det giver en afbalancering af følelsen og vitalitet til kroppen, fordi følelsen har forstyrret kroppens processer.


Da det er den følelsesmæssige tilstand der skal behandles, kan man sagtens opleve at to personer med samme lidelse – f.eks. gigt – ikke skal have samme remedier, men helt forskellige remedier. Den ene kan resignere over for lidelsen, den anden er utålmodig, derfor vil det være forskellige remedier, der skal bruges i de enkelte tilfælde.

Remedierne virker ikke ved at undertrykke negative følelser, men snarere ved at omdanne dem til positive, og stimulere vor iboende muligheder for at helbrede os selv og vitalisere det fysiske legeme, så det fuldt og helt kan bekæmpe sygdom og stress.

Folk behøver ikke at være fysisk syge for at have gavn af remedierne.

Har de placebo effekt?
Ikke mere end anden medicin. Remedierne er meget effektive både til dyr og børn, og de hjælper skeptiske mennesker, som prøver dem som sidste udvej. Planter kan også have gavn af remedierne; gartnere oplever, at Rescue Remedy givet ved omplantning, hjælper planterne til at trives, efter de er blevet flyttet.